Dark Mode
Image
  • Tuesday, 05 July 2022

ZILELE INNOSCHOOL

ZILELE INNOSCHOOL

 

            Joi, 17 iunie, a avut loc ceremonia de premiere a câștigătorilor concursului interșcolar organizat în cadrul proiectului transnațional dunărean  Consolidarea inovației sociale și a competențelor antreprenoriale la elevii de liceu prin inițierea unui nou sistem de învățare – INNOSCHOOL, proiect desfășurat de către Centrul European Pentru Integrare Socioprofesională ACTA și Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională BihorCJRAE BIHOR.

            Ce este INNOSCHOOL (ILS)? Este un sistem inovativ de învățare conceput pentru a conștientiza nevoile sociale și pentru a îmbunătăți abilitățile antreprenoriale ale elevilor din ciclul superior al liceului. Prin intermediul jocului digital al proiectului (Jocul serios), elevii și-au dezvoltat competențe necesare formării unei mentalități antreprenoriale, precum proactivitate, inovație, focus pe acțiune, brainstorming, determinare de a atinge obiectivele etc.  În proiect participă în jur de 100 de școli din 9 țări aflate în regiunea dunăreană: România, Republica Cehă, Ungaria, Bulgaria, Austria, Slovacia, Serbia, Moldova,  Bosnia și Herțegovina.

            În cadrul ceremoniei au fost premiați cei peste 200 de elevi și profesori care au participat la pilotarea acestui proiect în țara noastră, fiind implicate liceele din județul Bihor: Colegiul Național ”Mihai Eminescu”, Colegiul Tehnic ”Traian Vuia”, Liceul Vocațional Pedagogic ”Nicolae Bolcaș” Beiuș, Liceul Teoretic German ”Friederich Schiller”, Colegiul Național ”Emanuil Gojdu”, Liceul Teoretic ”Lucian Blaga”, Liceul Teoretic ”Onisifor Ghibu”, Colegiul Național ”Samuil Vulcan” Beiuș, Liceul Tehnologic Nr. 1.  

            La premiere, care s-a desfășurat la Camera de Comerț și Industrie Bihor, alături de reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Bihor au onorat cu prezența și reprezentanții Asociației Firmelor Bihorene, cu care deja au fost stabilite idei de colaborare și parteneriate viitoare.

                                                  Director CJRAE Bihor, prof. Ana Cernea-Radu