Dark Mode
Image
  • Tuesday, 05 July 2022

SNAC

Prezentare SNAC

Acțiunea Comunitară este o activitate voluntară care se desfășoară cu regularitate și este certificată în programa școlară a Liceelor.

Acțiunea Comunitară implică stabilirea unei legături între Licee, pe de o parte, și Scoli Speciale, Centre de Plasament și Instituții, Locuințe Sociale și Centre de Zi și Spitale - pe de altă parte.

Strategia Națională de Acțiune Comunitară este un program coerent și coordonat de activități desfășurate cu regularitate și care antrenează voluntari și copii cu nevoi speciale, aflați în situații de risc, în dificultate sau în pericol.

Pentru mai multe informații puteți consulta următorul link www.snac.edu.ro

Strategia Națională de Acțiune Comunitară (SNAC) sprijină persoanele din grupurile dezavanjate în funcție de nevoile lor. Împlicarea în acțiunile SNAC oferă beneficii majore voluntarilor și beneficiarilor, precum creșterea stimei de sine, reducerea semnificativă a efectelor psiho-somatice ale pandemiei, îmbunătățirea calității vieții.

În contextul măsurilor de prevenire a infectării cu virusul Sars-Cov-2, acțiunile SNAC au ca scop depășirea efectelor negative ale pandemiei, vizibile la nivel individual, de grup și de comunitate. Este necesară mobilizarea profesorilor și elevilor voluntari, cu respectarea legislației în vigoare.

 

Strategia SNAC 2020-2021:

  • Sistarea programului național ”Săptămâna fructelor și legumelor donate”

 

  • Sistarea celor patru concursuri naționale:

- Scrisoare prietenului meu

- Dincolo de cuvintele rostite

- Mascota SNAC

- Împreună pentru viitor

 

Recomandări pentru anul școlar 2020-2021:

  • Identificarea unor modalități de implementare a unor acțiuni de voluntariat în fiecare comunitate, astfel coordonatorii vor analiza împreună cu elevii voluntari ce probleme concrete există la nivelul comunității lor și cum se pot implica în rezolvarea acestora fără a se expune riscului de infectare.

 

  • EXTINDEREA GRUPULUI ȚINTĂ. Deoarece interacțiunea cu elevii cu cerințe educaționale speciale este redusă, acțiunile SNAC se vor îndrepta și către alte categorii sociale vulnerabile:

              - copii din medii defavorizate

              - persoane singure sau izolate

              - persoane în vârstă

              - familii monoparentale cu mai mulți copii

              - copii afectați psiho-emoțional de pandemie etc.

 

  • Realizarea unui CALENDAR DE ACȚIUNE în care să fie menționate întâlnirile și atelierele cu grupurile-țintă, intervențiile în comunitate etc.

 Certificatele SNAC pot fi ridicate de la sediul CJRAE Bihor în timpul semestrelor, între orele 10-14

 Deciziile de coordonator SNAC se trimit pe adresa de email: cjraebihor@gmail.com

 Link de raportare pentru anul școlar 2019-2020: https://forms.gle/WHZocsEYmx7yiruT7

 Link pentru Calendar de acțiune în anul școlar 2020-2021: https://forms.gle/mVa2ihBpNAx6qHbDA

 

Succes, sănătate și putere de realizare a tuturor acțiunilor propuse!